Uitkijkpunt Lührs

In het verhaal achter het kunstwerk nemen we maandelijks een kunstwerk dat aan of nabij de Rotte staat onder de loep. Deze maand is het de beurt aan de Uitkijkpunt Lührs. Dit uitkijkpunt ligt op de hoogste heuvel bij het Hoge Bergse Bos.

Betekenis

Waar komt de naam Uitkijkpunt Lührs eigenlijk vandaan? Het uitkijkpunt heeft haar naam te danken aan Dhr. Lührs. Lührs vond het gebied belangrijk voor de recreatie en ontspanning van de mensen. Het gebied inspireerde mensen. Om deze redenen maakte hij de creatie van dit uitkijkpunt mogelijk. Door het feit dat hij dit uitkijkpunt mogelijk heeft gemaakt, draagt het zijn naam. Het uitkijkpunt is in opdracht van het recreatieschap Rottemeren ontworpen door landschapsontwerper Joanne Gendronneau samen met ontwerper Sofie Boonman.Op het uitkijkpunt zelf staat een kompas met windrichtingen. De Zit-elementen, van geïmpregneerd glad beton, komen uit de koker van ontwerper Sofie Boonman. Het is even een klim, maar dan is het genieten van het uitzicht. Kijk over het prachtige recreatiegebied, de Rotterdamse skyline en bij helder weer de skyline van Den Haag.

Over de ontwerpers

Sofie Boonman (1978) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Vorm en functie strijden om voorrang, maar voor Boonman werken deze het beste samen. Een harmonieuze samenwerking die tot een ideaal resultaat zal leiden. In de natuur gaat dat als vanzelf. Daar heeft elke vorm een functie. De natuur vormt voor Sofie de logische en onuitputtelijke inspiratiebron, omdat elk onderdeel van de natuur, esthetisch en functioneel, telkens weer voldoet aan de eisen van haar omgeving. Iedere vorm en functie, en dus ieder product vraagt om zijn eigen materiaal. Daarom werkt zij in diverse materialen zoals keramiek, kunststof, textiel, hout en metaal. Joanne Gendronneau is beleidsmedewerkster bij de gemeente den Haag en is onder andere actief bezig met het Haagse Groen. 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account