Troepvis Zaterdag keert terug

Troepvis Zaterdag: elke eerste zaterdag van de maand plastic vissen op de Rotte. 

Samen aan de slag voor een schone Rotte

Net als vorig jaar kun je elke eerste zaterdag van de maand van april tot en met oktober troepvissen op de Rotte. Op deze Troepvis Zaterdagen ga je weer met zijn allen aan de slag om de Rotte en omgeving plastic- en zwerfafvalvrij te krijgen. Iedereen die mee wil doen kan tussen 11 – 13 uur bij de steiger bij het Noordplein opstappen op een kajak of sloep en krijgt een afvalgrijper mee.

De Rotte Plasticvrij

Met Troepvis Zaterdag brengen we alle mensen bij elkaar die zich willen inzetten voor een plasticvrij Rotte. Iedereen die een steentje bijdraagt in welke vorm dan ook is een ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’. Je kunt plastic vissen vanaf boten van Plastic Whale, die zijn gemaakt van opgeviste plastic doppen. De KleanupKlup is ook aanwezig met de eigen KleanupBoat en de KleanUpKayaks.

Meedoen? Deelname is gratis!

Lijkt het je leuk om mee te doen? Dan je kun tussen 11.00 – 13.00 uur het water op bij de steiger aan het Noordplein in Rotterdam Noord. Alle Troepvis Zaterdagen zijn op: 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 31 augustus (ipv 7 september vanwege de Wereldhavendagen) en de laatste is op zaterdag 5 oktober.

De eerste Troepvis Zaterdag, op zaterdag 6 april, is de start van het vaarseizoen en zijn er diverse festiviteiten op en rondom het Noordplein en de Rotte, dus wees er dan zeker bij!

Zelf aan de slag?

Verblijf je vaker op de plezierrivier De Rotte als watersporter, of als recreant? Heb je zelf een bootje, sup of kajak, of heb je zin in een wandelingetje langs de kade? Of ben je al De Rotte Plasticvrij Ambassadeur? Doe dan gezellig mee. Dat kan ook op andere plekken langs de Rotte.

De Rotte Plasticvrij Ambassadeur

Dit project is een initiatief van Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam en is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. Voor meer informatie en aanmelden als De Rotte Plasticvrij Ambassadeur: www.derotteplasticvrij.nl.

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account