Troepvis Zaterdag 5 augustus

Elke eerste zaterdag van de maand is het de hele dag Troepvis Zaterdag. Op zaterdag 5 augustus houden we daarom weer met zijn allen de Rotte en omgeving plastic- en zwerfafvalvrij. Wil je ook meedoen of meer weten, dan kun je tussen 11 – 13 uur bij het Noordplein opstappen op een boot van Plastic Whale en krijg je een afvalgrijper mee. Of trek je wandelschoenen aan en troepvis mee op de kade. Zeemeermin Aqua is ook aanwezig.

‘Ik hou van schoon’, is een uitspraak van een van onze ruim 100 ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’. Ben jij het hier mee eens en ga je daarom wel eens op pad een om stukje buurt schoon te houden? Dan is Troepvis Zaterdag een mooie gelegenheid om andere ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’ te ontmoeten. En samen gezellig troep te vissen uit de Rotte. Geïnteresseerden kunnen deze dag tussen 11.00 – 13.00 uur het water op bij de steiger aan het Noordplein in Rotterdam Noord. Daar liggen de boten van Plastic Whale Rotterdam en kun je gratis opstappen. Zeemeermin Aqua is ook aanwezig om meer te vertellen over al het afval in het water. Kinderen kunnen bij haar ook glittertattoo krijgen.

Eigen kano of SUP?

Verblijf je vaker op de plezierrivier De Rotte als watersporter, of als recreant? Heb je zelf een bootje, SUP of kajak, of heb je zin in een wandelingetje langs de kade? Ga dan op 5 augustus het water op en doe gezellig mee. Dat kan op en langs het hele gebied van de Rotte. Met Troepvis Zaterdag brengen we alle mensen bij elkaar die zich willen inzetten voor een plasticvrij Rotte.

Troepvis Zaterdag langs de hele Rotte

Plezierrivier De Rotte kronkelt van de oorsprong in Moerkapelle, langs het Oude Noorden, naar hartje centrum in Rotterdam. De kades zijn voor de inwoners heerlijke plekken om langs de Rotte te wandelen, te sporten of te ontspannen. Met Troepvis Zaterdag streven we ernaar dat elke eerste zaterdag van de maand iedereen die actief is op of rondom het water regelmatig bij elkaar komt om zich samen in te zetten voor 'De Rotte Plasticvrij in 2025’. Zowel degene die dit al doen, als degene die dit willen gaan doen. Of dit nu structureel is of incidenteel. Omdat samen troep opruimen ook leuk en gezellig is! Iedereen die een steentje bijdraagt in welke vorm dan ook is een ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’.

Meer informatie en aanmelden voor de events of als ambassadeur kan via de website www.derotteplasticvrij.nl

De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs

Troepvis Zaterdag is onderdeel van het project ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen, stichtingen en de gemeente willen we als een ware community onze gezamenlijke verantwoordelijkheid pakken om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te maken en te houden. Dit project is een initiatief van Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam en is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. Dat lukt alleen als we de handen ineenslaan. Als 'De Rotte Plasticvrij ambassadeur' adopteer je een stukje van het Landschapspark de Rotte en houdt dit schoon. Dit kan een (deel van) een straat zijn, een plein, een parkje, net wat jij wilt. De één zal dagelijks schoonmaken, de ander één keer per week of per maand. Je krijgt o.a. een grijper, een hesje en voorrang bij meldingen over afval en/of schades in de openbare ruimte. Daarnaast organiseren wij per wijk leuke evenementen. 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account