Troeptrim mee op zaterdag

In een uurtje heb je een schoon buurtje

In november startte een groep De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs met troeptrimmen. Op eigen initiatief gaan de ambassadeurs en andere geïnteresseerden samen, wandelend met een grijper en afvalzak, op pad om in de wijk zwerfvuil van de straat op te ruimen. Ieder op een vaste zaterdag in de maand. Wat niet op straat ligt kan ook niet het water inwaaien. In vier wijken langs de Rotte zijn De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs actief op ´hun´ Troeptrim Zaterdag. Iedereen die zin heeft, kan gratis meedoen.

1e zaterdag van de maand in Kralingen

Margreet troeptrimt al enkele jaren in haar buurt in Kralingen. Elke 1e zaterdag van de maand, eind van de dag, spreekt zij ’s middags af met buren om met afvalgrijper op pad te gaan. Op hun Troeptrim Zaterdag hebben ze in een uurtje een schoon buurtje! Nuttig én gezellig dat ze elke keer afsluiten met een (warm) drankje. “We merken dat ons buurtje steeds langer schoon blijft”. Wil je meer weten, mail dan naar Margreet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2e zaterdag van de maand in Ommoord

Mariana heeft het initiatief genomen in Ommoord om elke 2e zaterdag in een uurtje met een aantal enthousiaste buren haar buurt in de omgeving van de Rotte te gaan troeptrimmen. Ze verzamelt om 10.00 uur bij Kinderboerderij de Blijde Wei in Ommoord. Ze drinken eerst gezamenlijk een koffie of thee en gaan dan met afvalgrijper op pad. Wie zin heeft kan elke 2e zaterdag van de maand meedoen. Het adres van De Blijde Wei is: Bergse Linker Rottekade 435, in Ommoord Rotterdam.

3e zaterdag van de maand in Rotterdam Noord

Diana houdt elke 3e zaterdag van de maand in Rotterdam Noord met een groep buurtbewoners de omgeving van de Rotte schoon. Wil je een keer meedoen, dan kan dat elke 3e zaterdag van de maand om 10.30 uur bij Noordplein 12.

4e zaterdag van de maand in Crooswijk

Ook in Crooswijk kun je meedoen met troeptrimmen. Initiatiefnemer Bas is elke 4e zaterdag van de maand om 10.30 uur aanwezig bij Bar Alaska (Kerkhoflaan 145). Bij hem kun je ook je grijper en afvalzak afhalen.

In een uurtje een schoon buurtje

Troeptrimmen zet de ergernis over zwerfafval om in een sportieve activiteit. Door wandelend of lopend zwerfafval op te rapen wordt niet alleen je omgeving gezonder en schoner, maar ook je lichaam gezonder en fitter. Doe je dit op een vaste zaterdag in de maand, dan leer je buurtgenoten kennen waardoor de verbinding met je leefomgeving toeneemt. Zo maak je samen gezellig in een uurtje je buurtje schoon. Meer informatie en aanmelden als ambassadeur kan via de website www.derotteplasticvrij.nl

Over De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs

Troeptrim Zaterdag is onderdeel van het project ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen, stichtingen en de gemeente willen we als een ware community onze gezamenlijke verantwoordelijkheid pakken om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te maken en te houden. Dit project is een initiatief van Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Circle en is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. Dat lukt alleen als we de handen ineenslaan. Als 'De Rotte Plasticvrij ambassadeur' adopteer je een stukje van het Landschapspark de Rotte en houdt dit schoon. Dit kan een (deel van) een straat zijn, een plein, een parkje, net wat jij wilt. De één zal dagelijks schoonmaken, de ander één keer per week of per maand. Je krijgt o.a. een grijper, een hesje en voorrang bij meldingen over afval en/of schades in de openbare ruimte. Daarnaast organiseren wij per wijk leuke evenementen, zoals afgelopen zomer Troepvis Zaterdag dat plaatsvond op elke 1e zaterdag van de maand.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account