Topjaar voor Plastic Whale Rotterdam

Plastic Whale zet zich al jaren in voor plastic vrij land en water. Ook in Rotterdam zijn ze actief en zorgt Plastic Whale Rotterdam met een groep enthousiaste vrijwilligers voor het ene na het andere mooie initiatief.

Terugblik op 2022

De jaarwisseling is altijd een mooi moment om terug te blikken. Plastic Whale deed dit ook. Een greep uit hun resultaten:

✅ 22 bedrijven en 16 scholen deelgenomen
✅ 38 acties door het jaar heen
✅ 337 PET flessen gered
✅ 65 kilo plastic tassen en folies een tweede leven gegeven
✅ 335 kilo restafval uit de natuur gehaald
✅ 1.044 geweldige kinderen en volwassenen die meehielpen

Wat vind je zoal in de natuur?

De meest verbazingwekkende voorwerpen. Natuurlijk bestaat het merendeel uit het gebruikelijke afval. Maar dit jaar vond Plastic Whale Rotterdam ook een kluskoffer, step, telefoon en als klap op de vuurpijl: een gouden WC borstel. Welk verhaal zou daar achter zitten!?

Zwaanshals Park

Het Zwaanshals Park in het Oude Noorden en het aangrenzende water is één van de plekken waar regelmatig opruimacties worden georganiseerd. Het park heeft een speciale plek in hun hart. Zodoende hebben ze het park geadopteerd als ambassadeur van De Rotte Plasticvrij. Kom je regelmatig in het Zwaanshals Park en viel het je al op hoe schoon het regelmatig is? Dan weet je nu wie je daarvoor kan bedanken. Help jij ook mee om het schoon te houden? Je kan natuurlijk gezellig meedoen met de toppers van Plastic Whale, maar er zelf op uit trekken om het park schoon te houden is natuurlijk ook altijd goed! 

Ook ambassadeur worden?

Iedereen die wil helpen is van harte welkom. Of dat nu elke dag, een keer per week, per maand of per kwartaal is, alle beetjes helpen. Meld je vandaag nog aan en doe mee!

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account