Scholieren op avontuur met DRPV EXPERIENCE

Scholieren uit groep 7/8 van Rotterdamse basisscholen ontdekken de magische waterwereld van de Rotte tijdens de DRPV EXPERIENCE, oftewel, De Rotte Plasticvrij Experience! Op vrijdag 17 mei en vrijdag 7 juni gaan ze op avontuur op het water, onder het water en op de kade!

Plastic vissen met Plastic Whale

Ze maken de Rotte schoon samen met Plastic Whale. Plastic Whale strijdt voor plasticvrije wateren wereldwijd en wil bijdragen aan oplossingen voor de plastic soep. Samen met de scholieren gaat Plastic Whale plasticvissen, in boten gemaakt van opgeviste plastic flessen en doppen!

Ontdekkingstocht onder water met NatuurWijs

Ze gaan ook op ontdekkingstocht onder water. Met een gids van NatuurWijs onderzoeken de leerlingen welke diertjes allemaal leven in het water. Afhankelijk van welke waterdiertjes je vangt, kan je bepalen hoe schoon het water in de Rotte nu eigenlijk is. 

Met kano's de Rotte op

En omdat buiten bewegen ook goed voor je is, gaan ze in kano’s het water op. Al het afval dat tijdens de EXPERIENCE is verzameld wordt gesorteerd. Samen kijken we waar het afval vandaag komt, hoe slecht het is voor de natuur en leggen we uit hoe afval hergebruikt kan worden om er nieuwe, mooie dingen van te maken.

Bewustwording, betrokkenheid en respect voor natuur en milieu bevorderen

Met De Rotte Plasticvrij EXPERIENCE wil 'de Rotte Plasticvrij' bij kinderen zowel de bewustwording, betrokkenheid als respect voor natuur en milieu bevorderen. Net als actief buiten bezig zijn in de natuur en op het water. Het is een educatieprogramma dat bijdraagt aan de leerdoelen voor basisonderwijs:

  • Het bewust maken van jeugd over het belang van plasticvrij
  • Duurzaam gedrag bevorderen (o.a. aanpak van plastic soep en een schonere leefomgeving);
  • Het schoonmaken van de Rotte en omgeving
  • Bijdragen aan het doel om de Rotte plasticvrij te krijgen in 2025
  • Bijdragen aan het bereiken van basisonderwijskerndoelen inzake water, natuur en milieu;
  • Gezond gedrag bevorderen: meer naar buiten en meer bewegen! Sportief en recreatief gebruik bevorderen van het Landschapspark. 

 

Organisatie

De Rotte Plasticvrij EXPERIENCE wordt georganiseerd door Stichting Plezierrivier De Rotte vanuit het project De Rotte Plasticvrij 2025 in samenwerking met Stichting NatuurWijs. De activiteit is mogelijk gemaakt door bijdragen van Elise Mathilde Fonds, Gemeente Rotterdam en Stichting Plastic Whale.

 

 

 

 

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account