Feestelijke Troepvis Zaterdag

De Rotte plasticvrij op 7 oktober: een feestelijke Troepvis Zaterdag in Rotterdam Noord

Op zaterdag 7 oktober  is weer de eerste zaterdag van de maand en dat betekent: Troepvis Zaterdag. We gaan opnieuw plastic vissen om met zijn allen de Rotte en omgeving plastic- en zwerfafvalvrij te houden. Wil je ook meedoen of meer weten, dan kun je tussen 11 – 13 uur bij de steiger bij het Noordplein opstappen op een boot van Plastic Whale of KleanupKlup-kayak en krijg je een afvalgrijper mee. Of trek je wandelschoenen aan en troepvis mee op de kade.

Deze editie wordt weer een feestelijke. Behalve het Feestival zijn er nog meer activiteiten op en rondom het Noordplein en de kade. Mis deze Troepvis Zaterdag dus niet. Troepvis Zaterdag is een mooie gelegenheid om andere ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’ te ontmoeten. En samen gezellig troep te vissen uit de Rotte. Geïnteresseerden kunnen deze dag tussen 11.00 – 13.00 uur het water op bij de steiger aan het Noordplein in Rotterdam Noord. Daar liggen de boten van Plastic Whale Rotterdam en kayaks van de KleanupKlup en kun je gratis opstappen.

Bakkie voor een zakkie

Bij tapasrrestaurant Destino kun je elke zaterdag een afvalgrijper ophalen en troep opruimen. In ruil voor je volle afvalzak krijg je er een gratis consumptie.

Zelf op pad?

Verblijf je vaker op de plezierrivier De Rotte als watersporter, of als recreant? Heb je zelf een bootje, SUP of kajak, of heb je zin in een wandelingetje langs de kade? Doe dan op 7 oktober gezellig mee. Dat kan op en langs het hele gebied van de Rotte, ook in jouw eigen omgeving. Met Troepvis Zaterdag brengen we alle mensen bij elkaar die zich willen inzetten voor een plasticvrij Rotte.

Troepvis Zaterdag langs de hele Rotte

Met Troepvis Zaterdag streven we ernaar dat elke eerste zaterdag van de maand iedereen die actief is op of rondom het water aan de slag gaat om zich in te zetten voor 'De Rotte Plasticvrij in 2025’. Zowel degene die dit al doen, als degene die dit willen gaan doen. Of dit nu structureel is of incidenteel. Omdat samen troep opruimen ook leuk en gezellig is! Iedereen die een steentje bijdraagt in welke vorm dan ook is een ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’. Meer informatie en aanmelden voor de events of als ambassadeur kan via de website www.derotteplasticvrij.nl

Over De Rotte Plasticvrij

Troepvis Zaterdag is onderdeel van het project ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen, stichtingen en de gemeente willen we als een ware community onze gezamenlijke verantwoordelijkheid pakken om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te maken en te houden. Dit project is een initiatief van Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam en is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. Dat lukt alleen als we de handen ineenslaan. Als 'De Rotte Plasticvrij ambassadeur' adopteer je een stukje van het Landschapspark de Rotte en houdt dit schoon. Dit kan een (deel van) een straat zijn, een plein, een parkje, net wat jij wilt. De één zal dagelijks schoonmaken, de ander één keer per week of per maand. Je krijgt o.a. een grijper, een hesje en voorrang bij meldingen over afval en/of schades in de openbare ruimte. Daarnaast organiseren wij per wijk leuke evenementen. 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account