Elke 1e zaterdag Troepvis Zaterdag

Kom op zaterdag 3 juni naar het Noordplein in Rotterdam Noord voor de Troepvis Zaterdag. Tussen 11.00 en 13.00 uur gaan we samen aan de slag voor een plasticvrije Rotte. Stap in een sloep, of pak een kajak en ga het water op om alle troep uit het water te vissen. Blijf je liever aan de kade? Dat kan ook! Wandelend met een afvalgrijper en -zak kun je zorgen dat alle troep op de kade verdwijnt.

Deelnemers kunnen het water op bij de steiger aan het Noordplein in Rotterdam Noord. Om voldoende grijpers, zakken en kano's te hebben kunnen deelnemers zich aanmelden via de website www.derotteplasticvrij.nl. Deelname is gratis. Verblijf je vaker op de plezierrivier De Rotte als watersporter, of als recreant? Heb je zelf een bootje, sup of kajak, of heb je zin in een wandelingetje langs de kade? Doe dan gezellig mee op zaterdag 3 juni. Dat kan ook op andere plekken langs de Rotte. Met Troepvis Zaterdag brengen we alle mensen bij elkaar die zich willen inzetten voor een plasticvrij Rotte.

Troepvis Zaterdag langs de hele Rotte

De Rotte kronkelt van de oorsprong in Moerkapelle, langs het Oude Noorden, naar hartje centrum in Rotterdam. De kades zijn voor de inwoners heerlijke plekken om langs de Rotte te wandelen, te sporten of te ontspannen. Uit onderzoek van gemeente Rotterdam blijkt echter dat mede in dit deel van de Rotte juist veel (plastic) zwerfvuil ligt. Daar willen wij wat aan doen! Met het initiëren van deze eerste editie van Troepvis Zaterdag streven we ernaar dat elke eerste zaterdag van de maand iedereen die actief is op of rondom het water regelmatig bij elkaar komt om zich samen in te zetten voor 'De Rotte Plasticvrij in 2025’. Zowel degene die dit al doen, als degene die dit willen gaan doen. Of dit nu structureel is of incidenteel. Omdat samen troep opruimen ook leuk en gezellig is! Iedereen die een steentje bijdraagt in welke vorm dan ook is een ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’.

De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs

Troepvis Zaterdag is onderdeel van het project ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen, stichtingen en de gemeente willen we als een ware community onze gezamenlijke verantwoordelijkheid pakken om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te maken en te houden. Dit project is een initiatief van Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam en is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. Dat lukt alleen als we de handen ineenslaan. Als 'De Rotte Plasticvrij ambassadeur' adopteer je een stukje van het Landschapspark de Rotte en houdt dit schoon. Dit kan een (deel van) een straat zijn, een plein, een parkje, net wat jij wilt. De één zal dagelijks schoonmaken, de ander één keer per week of per maand. Je krijgt o.a. een grijper, een hesje en voorrang bij meldingen over afval en/of schades in de openbare ruimte. Daarnaast organiseren wij per wijk leuke evenementen.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account