De Rotte Plasticvrij Rottemeren

Samen aan de slag voor een schone Rotte in Zevenhuizen en Eendragtspolder

Op zondag 27 augustus organiseert Jachthaven Rottemeren in samenwerking met ‘De Rotte Plasticvrij’ de activiteit ‘De Rotte Plasticvrij in Rottemeren’. Deelnemers gaan dan samen aan de slag voor een plasticvrije Rotte. Op het programma staan plastic vissen, plastic prikken langs de kade en de Eendragtspolder en varen op de Rotte. We nodigen iedereen uit om hieraan mee te doen en samen met veel plezier de Rotte en omliggend gebied schoon te maken. De Rotte Plasticvrij in Rottemeren duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Deelnemers gaan het water op bij Jachthaven Rottemeren aan de Rottekade 2 a/b in Zevenhuizen. Deelname is gratis. Om voldoende grijpers, zakken, boten en kano’s en SUP’s te hebben dienen deelnemers zich wel vooraf aan te melden via de website www.derotteplasticvrij.nl.

Plastic vissen of prikken

Ook alle ligplaatshouders van Jachthaven Rottemeren zijn uitgenodigd om deze dag met hun eigen boot te gaan plastic vissen. Deelnemers kunnen plastic vissen vanaf kano´s en SUP´s. Jachthaven Rottemeren werkt hierin samen met buurman Botenverhuur Van Vliet. Het Rottemeren-gebied is prachtig en deze dag is een mooie gelegenheid om het gebied ook wandelend of op de fiets te verkennen. Met afvalgrijper natuurlijk, zodat we gebied vanaf de kade ook schoonhouden. Wie vist of prikt de meeste troep op? Wie vist het meest stuk afval op?

In ruil voor een zak met (plastic) zwerfafval krijgen deelnemers na afloop bij Jachthaven Rottemeren een gratis consumptie. En kunnen deelnemers gezellig napraten over de geslaagde middag. Kortom, De Rotte plasticvrij in Rottemeren biedt een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. 

De Rotte Plasticvrij in Rottemeren

De activiteit is op zondag 27 augustus van 13:30 tot 16.00 uur. De programmaonderdelen zijn:

 • Welkom
  In een kort welkomstwoord vertelt de organisatie over het belang van een plasticvrije Rotte (en überhaupt plasticvrij). Ze delen hun kennis en expertise en informeren je over de acties die zij en anderen ondernemen om de plasticsoep op te lossen.
 • Plasticvissen
  In een bootje, kano of op een SUP, ga je het water op om plastic te vissen dat in het water terecht is gekomen. 
 • Plasticprikken
  Met een bingokaart ga je afval prikken langs de kades en de paden. Al het afval dat van het land wordt gehaald komt immers ook niet meer in het water terecht.
 • Gratis consumptie
  In ruil voor een zak met (plastic) zwerfafval krijgen deelnemers na afloop bij Jachthaven Rottemeren een gratis consumptie. En kunnen deelnemers gezellig napraten over de geslaagde middag.

De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs

Met de activiteit brengen we alle mensen bij elkaar die zich in willen zetten voor 'De Rotte Plasticvrij in 2025’. Zowel degene die dit al doen, als degene die dit willen gaan doen. Of dit nu structureel is of incidenteel. We maken er een gezellige middag en dragen bij aan een plasticvrije Rotte. Kom alleen of met de kinderen, je vrienden, buren, familie of collega’s. Iedereen is welkom. We gaan samen aan de slag voor een schone Rotte! Iedereen die een steentje bijdraagt in welke vorm dan ook is een ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’. Als 'De Rotte Plasticvrij ambassadeur' adopteer je een stukje van het Landschapspark de Rotte en houdt dit schoon. Dit kan een (deel van) een straat zijn, een plein, een parkje, net wat jij wilt. De één zal dagelijks schoonmaken, de ander één keer per week of per maand. Elke eerste zaterdag van de maand roepen we alle ambassadeurs op om aan de slag te gaan en een eigen gebied rondom de Rotte schoon te houden.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account