De Rotte Plasticvrij in Rotterdam Crooswijk

Mei Plasticvrij: op donderdag 18 mei gaan we samen aan de slag voor een plasticvrije Rotte. Deze middag is vol plezier én heeft een maatschappelijk tintje. Op het programma staat onder meer plasticvissen, plastic prikken, varen op de Rotte en het maken van een kunstwerk van plastic afval. Na afloop staat een drankje klaar zodat deelnemers gezellig kunnen napraten over de geslaagde middag. Het evenement is van 13:30 tot 15:30 uur. Deelnemers gaan het water op bij de steiger aan de Crooswijksebocht/hoek Linker Rottekade in Rotterdam Crooswijk. Deelname is gratis. Om voldoende grijpers, zakken en kano's te hebben dienen deelnemers zich aan te melden via de website.

De Rotte kronkelt van de oorsprong in Moerkapelle, langs het Oude Noorden, naar hartje centrum in Rotterdam. De kades zijn voor de inwoners heerlijke plekken om langs de Rotte te wandelen, te sporten of te ontspannen. Uit onderzoek van gemeente Rotterdam blijkt echter dat mede in dit deel van de Rotte juist veel (plastic) zwerfvuil ligt. Daar willen wij wat aan doen!

De Rotte Plasticvrij in Rotterdam Crooswijk

Met het event brengen we alle mensen bij elkaar die zich in willen zetten voor 'De Rotte Plasticvrij in Rotterdam Crooswijk. Zowel degene die dit al doen, als degene die dit willen gaan doen. Of dit nu structureel is of incidenteel. We maken er een gezellige middag van vol met leuke activiteiten en dragen bij aan de plasticvrij Rotte. Kom alleen of met de kinderen, je vrienden, buren, familie of collega’s. Iedereen is welkom. We gaan samen aan de slag voor een schone Rotte!

Programma
Het event is op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) van 13:30 tot 15:30 uur. De programmaonderdelen zijn:
• Welkom en opening: In een kort welkomstwoord vertelt de organisatie over het belang van een plasticvrije Rotte (en überhaupt plasticvrij). Ze delen hun kennis en expertise en informeren je over de acties die zij en anderen naast het event ondernemen om de plasticsoep op te lossen.
• Plasticvissen: Met een sloep, kajak of sup, ga je het water op om plastic te vissen dat in het water terecht is gekomen.
• Plasticprikken: Met een bingokaart ga je afval prikken langs de kades en de paden. Al het afval dat van het land wordt gehaald komt immers ook niet meer in het water terecht.
• Kunst maken met plastic: Kunstenaar ID Eddy laat je zien hoe je met het opgeviste plastic, kunst kunt maken.
• We sluiten af met een hapje en een drankje.

De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs

Het event onderdeel van het project ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen, stichtingen en de gemeente willen we als een ware community onze gezamenlijke verantwoordelijkheid pakken om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te maken en te houden. Dit project is een initiatief van Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam en is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. Dat lukt alleen als we de handen ineenslaan. Als 'De Rotte Plasticvrij ambassadeur' adopteer je een stukje van het Landschapspark de Rotte en houdt dit schoon. Dit kan een (deel van) een straat zijn, een plein, een parkje, net wat jij wilt. De één zal dagelijks schoonmaken, de ander één keer per week of per maand. Je krijgt o.a. een grijper, een hesje en voorrang bij meldingen over afval en/of schades in de openbare ruimte. Daarnaast organiseren wij per wijk leuke evenementen.

Noot voor de redactie:
Meer informatie via Petra Wegman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-38637174.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account