'Ik hoopte eigenlijk niks te vinden'

De Bleiswijkse Zoom Plasticvrij

Ruim 45 zakken met zwerfafval zijn opgehaald, afgelopen zaterdag, tijdens de Bleiswijkse Zoom Plasticvrij. Bijna 60 vrijwilligers hadden zich aangemeld om mee te doen aan de NLDoet-actie van AWV De Kieviten. Een gezellige wandeling vanaf Dierenweide ’t Ezelsbruggetje met bijzondere vondsten was de oogst van een zonnige middag op pad met een afvalgrijper. 

Deze activiteit werd gezamenlijk georganiseerd door 'De Rotte Plasticvrij' en AWV De Kieviten. Het is dé wandel-, hardloop- en atletiekvereniging van Lansingerland. Zij organiseerden al eerder een plasticvrij-actie in de Bleiswijkse Zoom. Ze willen graag een maatschappelijke bijdrage leveren door het gebied waar je regelmatig wandelt en loopt ook schoon te maken!

De animo was groot. In 2 uur tijd zijn ruim 45 zakken met zwerfvuil opgeruimd. Er werden klapstoelen gevonden, een drone, fietszadel, bagagedrager, fietsbanden, kleding en zelfs een schedel van een dier. Helaas ook nog een veelvoud aan sigarettenpeuken, flesjes, blikjes, piepschuim, snoepwikkels en gebruikte condooms. Dierenweide ’t Ezelsbruggetje heeft al het afval afgevoerd. 

AWV De Kieviten heeft het voornemen deze plasticvrij-actie vaker te organiseren. Houd hiervoor de website en sociale media van www.dekieviten.nl en van www.derotteplasticvrij.nl in de gaten. 

Over De Bleiswijkse Zoom Plasticvrij

Dit event is onderdeel onderdeel van het project genaamd 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs'? Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. Kijk voor meer informatie over het project of aanmelden als ambassadeur op www.derotteplasticvrij.nl 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account