Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse

Maak kennis met Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse. Eigenaar John van Leeuwen vertelt: "van oorsprong ben ik grafisch ontwerper, maar na de recessie van 2008 heb ik uiteindelijk gekozen voor mijn passie ‘Koken’."

Maak kennis met John van Leeuwen

"Mijn naam is John van Leeuwen, grafisch ontwerper en organisator van diverse festiviteiten. Ik heb een opleiding als natuurvoedingskok gevolgd. Het eten van goede voeding heb ik vanaf mijn dertigste altijd erg belangrijk gevonden. Ook maak ik het mensen graag naar de zin en vind ik het leuk dat ze verrast zijn door wat ik hen bied. Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding (Hippocrates, grondlegger van de Westerse geneeskunde). Ik bied heerlijke, eerlijke, smaakvolle, kleurrijke, gevarieerde en volwaardige maaltijden, bereid van groente en fruit, graan en zeewierproducten. Mijn maaltijden zijn biologisch, vegetarisch en veganistisch, geen vlees en geen vis."

Van grafisch ontwerper naar natuurvoedingskok

John heeft niet altijd gewerkt in de horecabranche. John: "Al meer dan 30 jaar eet ik biologisch, vegetarisch en veganistisch. Na een opleiding als natuurvoedingskok ben ik mij gaan verdiepen in het bereiden van gezonde, kleurrijke en smakelijke gerechten. Van oorsprong ben ik grafisch ontwerper, maar na de recessie van 2008 heb ik uiteindelijk gekozen voor mijn passie ‘Koken’."

Betekenis

Obst & Gemüse (Duits) betekent groenteboer / fruit en groente. John "De bedrijfsnaam is afkomstig n.a.v. een bezoek aan Berlijn net na de val van de muur. In Oost-Berlijn bezocht ik een hippe lunchroom in een voormalig pand van een groenteboer. De jonge eigenaren verkochten hier heerlijke zelfgemaakte, goed belegde boterhammen. De sfeer en de bediening ervaarde ik als zeer prettig in deze kleine, eenvoudige, maar erg vindingrijke, voormalige groentewinkel. Dit is ook wat mijn gasten kunnen verwachten. 

De natuur stroomt de stad in

Mijn restaurant op de hoek van de Crooswijksebocht en de Kerkhoflaan in Crooswijk voldoet aan het gevoel van een Huiskamer met een open keuken en een prachtig uitzicht op de Rotte. Ondanks dat je in de stad zit voel je toch de natuur/rivier binnenstromen.
Gasten genieten bij mij van een heerlijke biologische, vegetarische en/of veganistische maaltijd in de vorm van een warm/koud buffet in een gezellig ingerichte huiskamer.

Meer informatie

Meer weten? Check zijn pagina op deze website of bezoek zijn eigen site/facebookpagina.

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account