Voorjaar 2021: vieren van de Rotte

We kijken terug op een mooie start van het programma 750 jaar Dam in de Rotte. De pandemie heeft ons gedwongen het evenement anders op te zetten. Het vieren van de jarige Dam stond centraal in 2020 en in het voorjaar 2021 vieren we de Rotte.

750 jaar Dam in de Rotte ging op 18 september 2020 van start met een cultuurhistorische lezing van Marinke Steenhuis, met het culturele parcours First Steps, met stadswandelingen, tentoonstellingen in Museum Rotterdam en het Timmerhuis, de landschapsopera Signaal aan de Rotte en de Waterweken aan de Crooswijksebocht. Op de Dam is een prachtig kunstwerk van Ben Zegers geplaatst om ons te wijzen op de oorsprong van onze stad. In de wintermaanden staat de tentoonstelling het Rotte Land in het Chabot Museum. Toevoegen In december werd de eerste markering langs de Rotte onthuld. In totaal worden 15 informatiezuilen geplaatst van de oorsprong in Moerkapelle tot de dam op de Hoogstraat.

Programmamanager Rivieroevers Lenie Bouwman: “We hebben met de initiatiefnemers uit de stad en het buitengebied binnen de gegeven maatregelen een bijzonder programma neergezet. Zo goed om te zien dat ook onze partners in dit themajaar hebben gekeken naar wat er nog wel kon. En dat leverde een aantal mooie activiteiten op. Uiteraard minder groots dan onze bedoeling was. Het voorjaarsprogramma van 2020 met veel buitenactiviteiten op en rond de Rotte is vanwege Corona afgelast. We gaan ons nu voorbereiden op het voorjaar 2021 waarin we 750 jaar Dam in de Rotte gaan vieren in het buitengebied van de Rotte. Samen met ondernemenden langs de Rotte organiseren we tal van buitenactiviteiten. Uiteraard rekening houdend met alle maatregelen die dan gelden."

Houd onze website in de gaten voor het meest actuele nieuws. 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account