Rotte Kijkers langs de Rotte

Vanwege de maatregelen zijn de meeste activiteiten van 750 jaar dam in de Rotte voorlopig uitgesteld. De bouw van het kunstproject Rotte Kijkers, een van de onderdelen van het programma 750 jaar dam in de Rotte, kan met in achtneming van de regels van het RIVM gelukkig wel doorgang vinden.

Eerste Rotte Kijker geplaatst

Met de Rotte kijkers vragen wij aandacht voor de schoonheid van de rivier en de wisselende landschappen. De Rotte wordt in de kijker gezet als de stroom, die stad met het land en de polders verbindt.  De Rotte Kijkers zijn uitkijkpunten, ontmoetings- & picknickplekken of een terloops rustpunt in een dagelijkse wandeling met de hond. Aan het Bleiswijkse Verlaat is de eerste Rotte Kijker inmiddels geplaatst. In mei volgen de kijkers bij de Willem Alexander Roeibaan, Oud Verlaat en Land van Chabot. De Rotte Kijkers worden zodra dat kan feestelijk geopend. Aan fietsers en wandelaars vragen we om de richtlijnen van de RIVM te blijven volgen, ook in het bezoeken van de Rotte Kijkers.

Rotte in de kijker

Alle Rotte Kijkers zijn speciaal ontworpen voor de plek waar ze staan. De Rotte Kijkers zijn ontworpen door Kunstenaarsgroep Observatorium en Ontwerpstudio Gridt. Eerder werkten zij al samen met het project ‘De Straatkijkers' in het centrum van Rotterdam. Nu bundelen ze weer hun krachten om de Rotte in de kijker te zetten. 

De Rottekijkers zijn mogelijk gemaakt door de gemeente Lansingerland, de gemeente Zuidplas, het Hoogheemraadschap en het programma Rivieroevers van de gemeente Rotterdam.

Rotte Kijker Bleiswijkse Verlaat in aanbouwRotte Kijker Bleiswijkse VerlaatRotte Kijker Bleiswijkse Verlaat

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account