Lancering website 750 jaar dam in de Rotte

Vandaag zouden we met elkaar het feestjaar 2020, 750 jaar dam openen. Vanwege de maatregelen omtrent het Coronavirus is dit niet mogelijk. Daarom lanceren wij het jaar vandaag online met de website www.ookditisderotte.nl/750-jaar-dam.

Beste lezers,
 
“750 jaar geleden, in 1270 om precies te zijn, is een dam in Rotte gebouwd. Deze dam van ruim 400 meter lang beschermde de eerste bewoners van dit gebied tegen het wilde water.  De dam in de Rotte vormt de basis voor de ontwikkeling van wat nu onze mooie stad Rotterdam is en is de reden dat we in 2020, 750 jaar Dam in de Rotte vieren.” Met deze woorden, of woorden van deze strekking, zou wethouder Bert Wijbenga vandaag het feestjaar hebben geopend op de locatie Doopsgezinde Gemeente.
 
De organisatie van 2020, 750 jaar Dam in de Rotte heeft de opening en het programma, dat vanaf 27 maart zou worden uitgerold, vanwege de coronacrisis opgeschort. In afwachting van een nieuwe datum voor de lancering van het programma informeren wij u op deze website en willen u alvast enthousiast maken voor tal van feestelijke activiteiten met de Rotte & Dam in de hoofdrol.
 
Het programma 2020, 750 jaar Dam in de Rotte maakt deel uit van het Uitvoeringsprogramma Rivieroevers. Rotterdam investeert met dit uitvoeringsprogramma in het verbeteren van de verblijfskwaliteit van de Rotte en omgeving en investeert in versterking van samenhang tussen de binnenstedelijke Rotte en het recreatiegebied.
 
Met vriendelijke groet,
Lenie Bouwman, programmamanager Rivieroevers

 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account