Prachtige,unieke ervaring met Signaal aan de Rotte

Vrijdag 25 september was het zover. De eerste editie van Signaal aan de Rotte. Waar van tevoren al werd aangekondigd dat dit een speciale ervaring zou zijn, werden zelfs de mooiste verwachtingen overtroffen. 

Waar misschien op een nazomerse avond werd gehoopt, bleek juist dat het weer het compleet tegenovergestelde was. Tijdens het verzamelen kwam het met bakken uit de lucht. De winterjassen en regenpakken werden massaal uit de kast getrokken. Toch weerhield het slechte weer de mensen er niet van om te komen. Het was gezellig druk, waarbij de coronamaatregelen goed werden nageleefd door iedereen. Nadat er werd verzameld bij Gauchos aan de Plas en iedereen zich had aangemeld, kon de bijzondere tocht beginnen.

Landschapsopera

De wandeling begon van Gauchos aan de Plas langs de Boezemvaart via de Strekkade richting de Rotte. Aan het einde van de Strekkade werden de eerste harmonieën al hoorbaar. Intussen was de hevige regen verdwenen en bleef het hier en daar wat spetteren. Eenmaal aangekomen bij de Rotte werd duidelijk waarom dit een landschapsopera was. Met aan de ene kant de Rotte en aan de andere kant de Bergse Voorplas waren de harmonieën vanuit verschillende kanten goed te horen. De geluiden waren dus goed afgestemd op de plekken waar deze vandaan kwamen. Buiten de luidsprekers waar het gezang vandaan kwam, waren er ook verschillende sporanen die met hun eigen luidspreker live zongen. Je liet je als het ware leiden door de muziek.

Sopranen op bootjes

Het slotstuk vond plaats aan de kant van de Bergse Voorplas. Een opera live uitgevoerd door de sopranen, waarvan er een aantal op een bootje zaten. Ondertussen was het ook aardig donker geworden, waardoor naast de klanken het uitzicht over de Bergse Voorplas met op de achtergrond de belichting van Hillegersberg-Noord ook erg mooi was. Met op de achtergrond het zachte geruis van de auto's die over de A20 reden, werd er weer teruggewandeld naar het beginpunt. Ook het geruis was onderdeel van het landschapsopera, alles was perfect gestemd op de geluiden van de omgeving. Vlak voor terugkomst bij Gauchos barstte het weer flink los. De opera was dus precies op tijd klaar. Al met al een geslaagde avond waar de harmonieën in combinatie met het prachtige uitzicht iedereen het slechte weer deed vergeten! 

Geschreven door: Philip van den Berge

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account