Dammen op de Dam

Dit weekend kunnen Rotterdammers hun hersenen laten kraken tijdens het eerste Rotterdamse openlucht damkampioenschap. Recreatief dammen, simultaan dammen tegen grootmeesters en een sneldamtoernooi, op zondag 29 augustus staat Stadspodium Rotterdam volledig in het teken van dammen. Op het eigen podium in het centrum van de stad, organiseert Stadspodium Rotterdam in samenwerking met 750 jaar Dam in de Rotte en Rotterdam Damt het kampioenschap als afsluiter van 750 jaar Dam in de Rotte.

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er 's zomers van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam Zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad.

Rotterdamse openlucht Damkampioenschappen

Het eerste Rotterdamse openlucht damkampioenschap is voor alle soorten dammers, van beginners tot ervaren grootmeesters. Op zondag 29 augustus kunnen Rotterdammers hun hersenen laten kraken tijdens een potje recreatief dammen of simultaan dammen met internationale grootmeesters als Martijn van en Eduard Autar. Tijdens het sneldamtoernooi worden dammers daarnaast uitgedaagd om het spel in hoog tempo te spelen: 10 minuten per ronde en 5 seconde per zet. Aan het einde van de dag gaan de beste drie sneldammers met een geldprijs naar huis.

Voor het sneldamtoernooi en een ronde simultaan dammen met grootmeesters kunnen deelnemers zich op zondag 29 augustus ter plekke inschrijven, dit kost 10 euro per deelnemer inclusief twee consumptiebonnen. Aanmelden voor het recreatief dammen is niet nodig, dit is een gratis activiteit.

Programma

10.00 uur Inloop
11.00 uur Start sneldamtoernooi (8 rondes)
11.00 uur Ronde 1: Simultaan dammen met grootmeesters
13.00 uur Ronde 2: Simultaan dammen met grootmeesters
13.40 uur Lunchpauze sneldamtoernooi
15.00 uur Ronde 3: Simultaan dammen met grootmeesters
17.00 uur Prijsuitreiking sneldamtoernooi

Er kan van 10.00 – 17.00 uur recreatief gedamd worden bij het Stadspodium.

Informatie

Locatie: Stadspodium Rotterdam, Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Datum: Zondag 29 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur

Er zijn zitplaatsen beschikbaar voor de deelnemers, maar eromheen staan is ook mogelijk. Wees lief en houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

750 jaar dam

Dammen op de Dam is één van de evenementen van 750 jaar dam in de Rotte.750 jaar dam in de Rotte. 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account