Rottemerenroute

Rottemerenroute

Met de fiets word je door de mooiste natuurgebieden geleid en valt er veel te ontdekken.

Het veenriviertje de Rotte slingert vanaf de bron in Moerkapelle via recreatiegebied Rottemeren naar het stadshart van Rotterdam. Er valt veel te genieten langs de groene overs van de Rotte. Je ontdekt er bijzondere vogels en bloemen. Al fietsend door de Rottemeren kom je langs historische pareltjes, zoals het Bleiswijkse Verlaat en de monumentale Molenviergang.

Project Biodiversiteit Rottemeren

De uitgave van de route ‘Natuur beleven in de Rottemeren’ is onderdeel van het project Biodiversiteit Rottemeren op basis van een concept van EKOLOGIKA (Eric Kortlandt). Het project Biodiversiteit Rottemeren is tot stand gekomen door bijdragen van Provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Rottemeren en veel vrijwilligersinzet van Natuur- en Vogelwacht Rotta.

De Route

Op de route zijn de projectresultaten te zien zoals een oeverzwaluwkolonie in een oeverzwaluwwand en visdiefkolonies op drijvende eilanden. De route voert ook langs bestaande natuurparels zoals het Koornmolengat. Bovendien passeert de route enkele monumenten zoals de Zevenhuizense molenviergang. In de app hoort u onderweg van alle 20 highlights een kort verhaal.  Bij goed weer is het fietsen van de route een aanrader, zeker in het zomerhalfjaar. Dan is veel te zien van de highlights in de natuur, al zal niet alles te zien zijn. Het gaat nu eenmaal om wilde dieren en planten die zich niet altijd laten bewonderen en weleens kiezen voor een  andere plek. Zo heeft de slechtvalk dit jaar gekozen voor een oud kraaiennest. En is de luxe nestkast voor deze vogel in de TenneT hoogspanningsmast in de Hennipgaarde dit broedseizoen betrokken door zijn kleinere neefje, de torenvalk.  

 

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account