Rotterdamse Salon

De Rotterdamse Salon is geïnspireerd op bijeenkomsten van Franse Salons die in de 17e & 18e eeuw door vrouwen werden geïnitieerd. De universiteit was verboden terrein voor vrouwen, om aan het hof te komen moest je van adel zijn!


Wilde je toch op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan bottom up avant la lettre! De Salonnières organiseerden vrijdenkersplaatsen. Daar kon men, onder het genot van een hapje en een drankje, ideeën uitwisselen, praten over kunst, wetenschap, bedrijfsleven en politiek. Interdisciplinair! Zo stimuleerden zij netwerken, strategisch handelen, zaken op de politieke, culturele en maatschappelijke agenda krijgen.

De rijk gedecoreerde setting van de originele Koopmanskamer - met beschilderd plafond en fantastische Rococo haardpartij - maakt de Rotterdamse Salon tot een bijzondere locatie. De Koopmanskamer is een ruimte die mensen, geesten en zinnen stimuleert, vandaar Salonnen in Rotterdam!


Salonnière Anja Berkelaar programmeert het Salonnenprogramma met innovatie, inspiratie en inzicht met subsidie van de Stad Rotterdam. De Vrije Programmering van de Salon past bij de Vrije Gedachte! Bij meer dan 15 reserveringen wordt de sessie in de agenda opgenomen.


Activiteiten bij de Rotterdamse Salon:

  • Huiskamervoorstellingen
  • Unplugged muzieksessies
  • Cd- en boekpresentaties
  • Vaste ontmoetingsplek voor het Biographisch leesgenootschap en het filmgezelschap De Scherpe Blik
  • Salon Education, hier spreekt de spreker die alles van een bepaalde niche weet
  • Vergaderen

Adres

Rotterdamse Salon
Rechter Rottekade 407
3032 XH
Rotterdam - Noord

Locatie