Archeologische rondwandeling door de stad

Archeologische rondwandeling door de stad

Wandel op zaterdag 19 september met Rotterdamse archeologen naar het verre verleden van de stad. In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte werd gelegd. Een historisch moment voor het ontstaan van Rotterdam. Nu, 750 jaar later, staan we hierbij stil met een stadswandeling.

Archeologische vondsten in de moderne stad Rotterdam

In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte werd gelegd. Een historisch moment voor het ontstaan van Rotterdam. In het huidige Rotterdam met zijn hoge gebouwen en moderne architectuur is het moeilijk voor te stellen hoe de stad er vroeger uit zag. Alleen de Sint-Laurenskerk herinnert nog aan het middeleeuwse verleden van onze stad. Samen met een archeoloog (van Archeologie Rotterdam BOOR) ga je tijdens deze wandeling terug in de tijd. Wat is er in Rotterdam nog te ontdekken en hoe komt het dat de vondsten zo goed bewaard zijn gebleven? Op zaterdag 19 september vanaf 12 uur is er ieder uur een rondleiding. Reserveren bij de infopunten op het Schouwburgplein of het Stadspodium.

De wandeling begint bij de Pop-Up Expo VOET AAN DE GROND, 750 jaar Dam in de Rotte in de hal van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Wat is er gevonden onder het Timmerhuis? Daarna gaat de wandeling richting de Laurenskerk, de Binnenrotte, de dam in de Rotte onder de Hoogstraat, langs de stadsmuur en toren onder station Blaak en naar de Tijdtrap in de Markthal. 

Praktische informatie

  • Zaterdag 19 september 
  • Deelname is gratis
  • Duur van de rondleiding is ca 1 uur.
  • Verzamelen bij de Halvemaanpassage, in de hal van het Timmerhuis
  • Maximaal 10 personen per rondleiding (reserveren bij de infopunten op het Schouwburgplein of het Stadspodium)
  • Vertrektijden (ieder uur): 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 uur
  • Reserveren bij de infopunten op het Schouwburgplein of het Stadspodium

750 jaar dam

De Stadswandelingen zijn onderdeel van het programma aan activiteiten en evenementen van 750 jaar dam in de Rotte

Adres

Archeologie Rotterdam
Halvemaanpassage 1
3011 AH
Rotterdam

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account