Archeologische rondwandeling door de stad

Archeologische rondwandeling door de stad

Wandel met Rotterdamse archeologen naar het verre verleden van de stad. In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte werd gelegd. Een historisch moment voor het ontstaan van Rotterdam. Nu, 750 jaar later, staan we hierbij stil met een stadswandeling.

Archeologische vondsten in de moderne stad Rotterdam

Door de hoge gebouwen en moderne architectuur is het moeilijk voor te stellen hoe Rotterdam er vroeger uit heeft gezien. Alleen de Sint-Laurenskerk herinnert nog aan het middeleeuwse verleden van de stad. Een archeoloog van Archeologie Rotterdam (BOOR) neemt je bij deze wandeling mee terug in de tijd. Zo kom je te weten waar de archeologen hebben opgegraven en welke vondsten daarbij zijn gedaan. Waarom is er in Rotterdam nog zo veel te ontdekken en hoe komt het dat de vondsten zo goed bewaard zijn gebleven?

Halvemaanpassage 1

Halvemaanpassage 1


De wandeling begint bij de Pop-Up Expo VOET AAN DE GROND, 750 jaar Dam in de Rotte in de hal van het Timmerhuis. Wat is er gevonden onder het Timmerhuis? Daarna gaat de wandeling richting de Laurenskerk, de Binnenrotte, de dam in de Rotte onder de Hoogstraat, langs de stadsmuur en toren onder station Blaak en naar de Tijdtrap in de Markthal. 

Praktische informatie

  • Deelname is gratis
  • Duur van de rondleiding is ca 1,5 tot 2 uur.
  • Verzamelen bij de Halvemaanpassage, in de hal van het Timmerhuis
  • Maximaal 15 personen per rondleiding
  • Aanmelden kan binnenkort via deze link

750 jaar dam

De Stadswandelingen zijn onderdeel van het programma aan activiteiten en evenementen van 750 jaar dam in de Rotte

Adres

Archeologie Rotterdam
Halvemaanpassage 1
3011 AH
Rotterdam

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account