17
mei 2019
Rotte Lente avond - Lage Bergse Bos

Rotte Lente avond - Lage Bergse Bos

Lage Bergse Bos
17:30 - 22:00 uur

Ontdek het Lage Bergse Bos en de nog onontdekte geheimen van dit prachtige gebied. 

Rotte Lente avonden

Vanaf vrijdag 10 mei tot en met vrijdag 21 juni is het iedere vrijdagavond tijd voor de Rotte Lente avonden. Je fietst, vaart of wandelt door één van de deelgebieden aan de Rotte. Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met diverse activiteiten zoals een balletje slaan, boogschieten, tuben, een proeverij, een mini workout, een Elliptigo uittesten en een galeriebezoek. Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijg je een leuke goodybag. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.

Lage Bergse Bos

Uitzicht vanaf Lake House Rotterdam - foto Lake HouseHet Lage Bergse Bos ligt ten zuidoosten van Bergschenhoek. Het is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water. Al fietsend door het gebied kun je ineens oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders. Zij lopen los in de begrazingsgebieden en zorgen voor een meer natuurlijke ontwikkeling op het eiland.

Centraal in het gebied ligt de entree met een familierestaurant. Daar heb je een mooi uitzicht op de visrijke vijver die dwars door het gebied slingert. Hieraan ligt de Speelpolder De Bergse Vallei; een walhalla voor kinderen. Zij kunnen klimmen, ravotten, bouwen, in het water spelen en lekker vies worden. Met een fluisterboot kun je het water op. En... met een beetje geluk hoor je de bonte specht met zijn snavel tikken in een boom of kun je een karper aan de haak slaan.

In het gebied kom je diverse werkzaamheden tegen. Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de aanleg van de nieuwe snelweg die de A13 en de A16 aan elkaar verbindt. Deze snelweg komt onder de Rotte te liggen en gaat verder door het Lage Bergse Bos. Afgelopen jaren is met vele partijen hard gewerkt om het bos en de functie van het gebied zo goed als mogelijk te behouden.

De route

Bij de start ontvang je van ons een route- en stempelkaart. De route geven we ook aan met 'Ook dit is de Rotte'-afzetlint en pijltjes op de kruispunten. Je stapt op je fiets en fietst zelf de route. Bij diverse ondernemers langs de route staat een tussenstop aangegeven. Hier kun je je laten verrassen door wat zij je bieden. Van de ondernemers krijg je een stempel op je kaart. De volle stempelkaart kun je bij de finish inleveren.

De tussenstops

 • Artihove
  Kunstspeurtocht en wandelen door de beeldentuin
  Bij Artihove kun je inspiratie vinden om een bijzonder kunstobject of kunstgeschenk aan te kopen. Het is ook mogelijk om kunst, of een kunstgeschenk, geheel op maat te laten vervaardigen. Artihove heeft verschillende producttypen, zoals relatiegeschenken, kerstpakketten, jubileumgeschenken en grote objecten. Deze komen naar voren in sculpturen, tuinsculpturen, pakketten, schilderijen en bronzen beelden.
 • Boerderij Het Lansingerland
  Rondleiding door de boer
  Boerderij Het Lansingerland is een melkveebedrijf in Bergschenhoek. Sinds 2010 is het uitgegroeid tot een veelzijdige, multifunctionele boerderij. In een oase van rust vindt je er onder andere een kleinschalige kinderopvang, vergaderlocatie, trouwlocatie, horecagelegenheid met mooi terras en een boerderijwinkel met tal van biologische producten.
 • Lake House Rotterdam
  Heerlijke Amuse
  Lake House Rotterdam is een nieuw paviljoen gelegen in het Lage Bergse Bos, op de grens tussen Rotterdam en Bergschenhoek middenin het recreatiegebied De Rottemeren. Bij Lake House kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner, uitgebreide borrel en natuurlijk voor een goede kop koffie. Lake House onderscheidt zich door het brede concept in een warme ambiance. Hun menukaart is eerlijk, aantrekkelijk en maakt gebruik van natuurlijke producten.
 • Familierestaurant de Bergsche Plas
  Start-Finish
  In het Lage Bergse Bos vind je ook dit gemoedelijke en sfeervolle familierestaurant. Voor de deur ligt een zandspeeltuin als onderdeel van de uitgestrekte speelpolder de Bergse Vallei waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, terwijl jij lekker van je drankje, lunch of maaltijd geniet, binnen of op een van de terrassen met uitzicht over het water.

Goed om te weten:

 • Vooraf aanmelden verplicht!
 • Deelname vanaf 8 jaar (kinderen moeten onder begeleiding van een volwassenen)
 • Je kunt iedere vrijdagavond starten tussen 17.30 en 19.30 uur.
 • Finishen kan tot uiterlijk 22.00 uur. 
 • Onderweg zijn diverse stops bij ondernemers waar je iets kunt doen, zien of krijgt
 • Bij de tocht zit een fiets niet inbegrepen. Wil je dit huren? Mail dan naar info@ookditisderotte.nl

Tickets

Bestel je gratis ticket vooraf via deze link. Dit kan tot 3 dagen voorafgaand aan het evenement.

De Rotte Lente Avonden worden mede mogelijk gemaakt door:

Logo Recreatieschap Rottemeren Jubileum

Logo Recreatieschap Rottemeren Jubileum

Logo Ondernemersvereniging Rottemeren

Logo Ondernemersvereniging Rottemeren

Logo Gemeente Rotterdam

Logo Gemeente Rotterdam

Logo Plezierrivier De Rotte

Logo Plezierrivier De Rotte

Adres

Rotte Lente avond - Lage Bergse Bos
Rottebandreef 50
2661 GR
Bergschenhoek

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met Rotte Lente avond - Lage Bergse Bos

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account