14
juni 2019
Rotte Lente avond - Hoge Bergse Bos

Rotte Lente avond - Hoge Bergse Bos

Hoge Bergse Bos
17:30 - 22:00 uur

Ontdek het Hoge Bergse Bos en de nog onontdekte geheimen van dit prachtige gebied. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht. 

Rotte Lente avonden

Vanaf vrijdag 10 mei tot en met vrijdag 21 juni is het iedere vrijdagavond tijd voor de Rotte Lente avonden. Je fietst, vaart of wandelt door één van de deelgebieden aan de Rotte. Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met diverse activiteiten zoals een balletje slaan, boogschieten, snowtuben, een proeverij, een mini workout, een Elliptigo uittesten en een galeriebezoek. Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijg je een leuke goodybag.

Het Hoge Bergse Bos

Hoge Bergse Bos kunstwerk categorieHet Hoge Bergse Bos ligt ten oosten van Bergschenhoek. De heuvels in het Hoge Bergse Bos zijn ontstaan door de berging van sloop- en bouwafval uit de stad Rotterdam. Mede dankzij de vele heuvels is het Hoge Bergse Bos een interessant gebied voor actieve sportbeoefenaars. Je kunt er mountainbiken, klimmen, skiën, kanoën, survivallen, trailrunnen, rolskiën, bootcampen, golfen en nog veel meer.

Flora en Fauna
Ook aan flora en fauna geen gebrek in het gebied. Het gevarieerde landschap van hoog en laag en open en meer begroeide delen is een lust voor het oog. Daarnaast kun je hier vele vogels spotten zoals fazanten, torenvalken en buizerds. De Wiebertjes, wat als kunstwerk is ontwikkeld, is nu een fraai natuur- en broedgebied.

Prachtige uitzichten
Wil je het gebied van grote hoogte ervaren? Ga dan naar de uitkijktoren aan de noordzijde, de zogeheten Heuvel B. De toren biedt uitzicht over Recreatiegebied Rottemeren en de skyline van Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Delft. Op heldere dagen heb je zelfs uitzicht op de zee!

Kunst
In het Hoge Bergse Bos kom je vele kunstwerken tegen. Het kunstproject Stille Wateren van Annelies Dijkman is hier één van. Het project bestaat uit vijf kunstwerken die verspreidt in het gebied geplaatst zijn. Daarnaast vind je er de spoortunnel van Marcel Kroonenburg, de Trophy 1993 van Hans van Bentem en uitkijkpunt Lührs van Joanne Genderonneau en Sofie Boonman.

De route

Bij de start ontvang je van ons een route- en stempelkaart. De route geven we ook aan met 'Ook dit is de Rotte'-afzetlint en pijltjes op de kruispunten. Je wandelt de route zelfstandig. Bij diverse ondernemers langs de route staat een tussenstop aangegeven. Hier kun je je laten verrassen door wat zij je bieden. Van de ondernemers krijg je een stempel op je kaart. De volle stempelkaart kun je bij de finish inleveren.

Welke tussenstops je tegenkomt is nog even een verrassing.

Goed om te weten:

  • Vooraf aanmelden verplicht!
  • Deelname vanaf 8 jaar (kinderen moeten onder begeleiding van een volwassenen)
  • Je kunt starten tussen 17.30 en 19.30 uur.
  • Finishen kan tot uiterlijk 22.00 uur. 
  • Onderweg zijn diverse stops bij ondernemers waar je iets kunt doen, zien of krijgt

Tickets

Bestel je gratis ticket vooraf via deze link. Dit kan tot 3 dagen voorafgaand aan het evenement.

De Rotte Lente Avonden worden mede mogelijk gemaakt door:

Logo Recreatieschap Rottemeren Jubileum

Logo Recreatieschap Rottemeren Jubileum

Logo Ondernemersvereniging Rottemeren

Logo Ondernemersvereniging Rottemeren

Logo Gemeente Rotterdam

Logo Gemeente Rotterdam

Logo Plezierrivier De Rotte

Logo Plezierrivier De Rotte

Adres

Rotte Lente avond - Hoge Bergse Bos
Hoeksekade 141
2661 JL
Bergschenhoek

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met Rotte Lente avond - Hoge Bergse Bos

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account