31
mei 2019
Rotte Lente avond - Bleiswijkse Zoom

Rotte Lente avond - Bleiswijkse Zoom

Bleiswijkse Zoom
17:30 - 22:00 uur

Ontdek de Bleiswijkse Zoom en de Bleiswijkse Fles en de nog onontdekte geheimen van dit prachtige gebied. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.

Rotte Lente avonden

Vanaf vrijdag 10 mei tot en met vrijdag 21 juni is het iedere vrijdagavond tijd voor de Rotte Lente avonden. Je fietst, vaart of wandelt door één van de deelgebieden aan de Rotte. Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met diverse activiteiten zoals een balletje slaan, boogschieten, tuben, een proeverij, een mini workout, een Elliptigo uittesten en een galeriebezoek. Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijg je een leuke goodybag. 

Bleiswijkse Zoom en - Fles

Bleiswijkse Zoom plankier 2 categorieAan de oostkant van Bleiswijk liggen de Bleiswijkse Zoom en Bleiswijkse Fles. Het langgerekte gebied grenst aan de Rottemeren. Langs de westelijke oever van de Rottemeren is een variatie aan activiteiten voor dagrecreanten. Er zijn wandel- en fietspaden, je kunt er heerlijk aan het strand liggen of spelevaren. Vissen, dagkamperen, ezeltje rijden bij de kinderboerderij, conditietrainen op de cooperbaan of een terrasje pakken kan ook.

Wie meer rust zoekt moet naar het zuidelijke deel van de Zoom. Hier liggen de meeste wandel-, fiets- en ruiterpaden met mooie doorkijkjes naar de Rotte. Ook is er een prachtige natuurroute, aangegeven door paaltjes met laarzen erop. Dat verklapt een drassige ondergrond. Een leuke afwisseling tijdens de wandeling is de oversteek met de veerpont naar Zevenhuizen. Vlakbij de veerpont ligt het pas gerenoveerde Bleiswijkse Verlaat, een monumentale sluis uit 1774. 

In het noorden boven Bleiswijk vormt de Bleiswijkse Fles de ‘groene’ verbinding tussen de Rottemeren en Zoetermeer. In de Fles kun je heerlijk skaten, wandelen en fietsen langs watervogels. De ijsvogel heeft dit gebied ook al ontdekt. Het vlonderpad leidt je over het plasdrasgebied door de rietkragen heen. De visdiefeilandjes zijn speciaal aangelegd voor de visdief die zijn eieren tussen kiezelsteentjes legt, en met succes.

Goed om te weten

  • Vooraf aanmelden verplicht!
  • Deelname vanaf 8 jaar (kinderen moeten onder begeleiding van een volwassenen)
  • Je kunt iedere vrijdagavond starten tussen 17.30 en 19.30 uur.
  • Bij de vaartochten dien je te kiezen voor één van de vertrektijden. Er wordt dan een plek voor je gereserveerd op die boot.
  • Finishen kan tot uiterlijk 22.00 uur. 
  • Onderweg zijn diverse stops bij ondernemers waar je iets kunt doen, zien of krijgt
  • Bij de tochten per fiets zit een fiets niet inbegrepen. Wil je een fiets huren? Mail dan naar info@ookditisderotte.nl

Gratis tickets bestellen

Bestel je gratis tickets vooraf via deze link. Dit kan tot 3 dagen voorafgaand aan het evenement.

De Rotte Lente Avonden worden mede mogelijk gemaakt door:

Logo Recreatieschap Rottemeren Jubileum

Logo Recreatieschap Rottemeren Jubileum

Logo Ondernemersvereniging Rottemeren

Logo Ondernemersvereniging Rottemeren

Logo Gemeente Rotterdam

Logo Gemeente Rotterdam

Logo Plezierrivier De Rotte

Logo Plezierrivier De Rotte

 

Adres

Rotte Lente Avond Bleiswijkse Zoom & Bleiswijkse Fles
Rottedijk 13a
2665 KS
Bleiswijk

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met Rotte Lente avond - Bleiswijkse Zoom

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account