27
aug 2022
Waterfestival aan de Rotte

Waterfestival aan de Rotte

Rotterdam - Crooswijk
11:00 - 17:00 uur

Beleef het Waterfestival aan de Rotte op zaterdag 27 augustus bij de Crooswijksebocht in Rotterdam. De Crooswijksebocht is tussen 11.00 en 17.00 uur een heerlijke plek voor plezier op en aan de Rotte. Stap in de CroosPont, kano of sloep, maak kennis met een boswachter en imker en race mee met de drakenbootrace. Blijf je liever aan de kade? Beleef het plezier dan vanaf het strand aan de Rotte, waar je op strandstoel of zitzak met relaxte loungemuziek kunt genieten van een lekker drankje. 

Plezier op de Rotte

Kom naar de Rotte om het plezier op deze rivier te beleven. Er zijn kano’s, sloepen, (sloep)roeiboten SUP’s en zeilboten om mee te varen, waterballen waar kinderen en volwassenen mee het water op kunnen, rondvaartboten die verder de Rotte opvaren en je kunt met Plastic Whale plastic uit de Rotte Vissen. Alle activiteiten zijn gratis!

Rottemeren in de Stad

Voor het Waterfestival halen wij de Rottemeren in de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de imker en de boswachter van Staatsbosbeheer en test je behendigheid op het obstakelparcours, de klimwand of de springkussens en leer pijl en boogschieten als Robin Hood.

Strand aan de Rotte

Liever niet het water op en toch genieten? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand en het zonnetje op je gezicht.

Officiële heropening Crooswijksebocht

Gemeente Rotterdam voerde in 2021-2022 werkzaamheden uit aan de Crooswijksebocht. Er vond onder andere onderhoud aan de riolering, het groen en de openbare verlichting plaats. De straat werd niet alleen opgehoogd en netjes dichtgemaakt, maar ook opnieuw ingericht.
Er zijn nieuwe steigers, een natuurspeeltuin en extra groen aangelegd. De Crooswijksebocht is één van de kades langs de Rotte die de gemeente - samen met partners - groener en aantrekkelijker maakt. Dit maakt allemaal onderdeel uit van het programma Rivieroevers. Tijdens het Waterfestival is de feestelijke heropening van de Crooswijksebocht.

Drakenbootrace op de Rotte

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. Op zaterdag 27augustus is de vierde editie van deze race. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. En dit keer op plezierrivier De Rotte! De race is van 11.00 tot 17.00 uur aan de Crooswijksebocht in Rotterdam. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Kijk voor meer info op www.derotte.nl/drakenbootrace

 

Adres

Waterfestival aan de Rotte
Crooswijksebocht
Rotterdam

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met Waterfestival aan de Rotte

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account