27
aug 2022
Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Rotterdam - Crooswijk
11:00 - 17:00 uur

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. De derde editie van deze spectaculaire race is op zaterdag 27 augustus van 11.00 tot 17.00 uur aan de Crooswijksebocht in Rotterdam. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. 

Drakenbootrace

Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. En dit keer op plezierrivier De Rotte!

Het parcours

Het parcours van de race is 180 meter. De race van zo’n anderhalve minuut per keer is zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

De teams

Een team bestaat uit minimaal 14 en maximaal 18 deelnemers. Het ideale team bestaat uit 16 man. Ervaring of geen ervaring, vriendenteams, businessteams of gelegenheidsteams, iedereen is welkom! The Dutch Dragons zorgt voor de boten, de stuurman en een drummer. 

Drakenbootrace op de Rotte Winnaars 2017

Inschrijven

De mogelijkheid om in te schrijven volgt op een later moment.

Een ware beleving

De race is niet alleen gaaf om aan mee te doen. Het is ook een ware beleving om als toeschouwer te bewonderen. De muziek, de drum, het spektakel en de explosiviteit van de races maakt dat het een genot is om naar te kijken. De kades van de Rotte bieden de ruimte aan vele toeschouwers.

Waterfestival aan de Rotte

Naast deze spannende drakenbootraces is er nog veel meer te beleven. De race is onderdeel van het Waterfestival aan de Rotte. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeien en SUP-pen en een rondvaartboot. Liever niet het water op en toch genieten? Dat kan op het ‘Strand aan de Rotte‘. Strandstoelen, parasols, palmbomen, een DJ die loungemuziek draait. Kennismaken met een boswachter of imker is ook een optie. Genoeg te doen voor jong en oud!

Adres

Drakenbootrace op de Rotte
Crooswijksebocht
Rotterdam

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met Drakenbootrace op de Rotte

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account