30
sept 2023
De Bleiswijkse Zoom Plasticvrij

De Bleiswijkse Zoom Plasticvrij

Bleiswijkse Zoom
13:30 - 15:30 uur

Kom op zaterdag 30 september naar de Bleiswijkse Zoom in Bleiswijk voor een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. We gaan namelijk aan de slag voor een plasticvrije Bleiswijkse Zoom! We gaan deze dag plastic prikken. Na afloop staat een drankje klaar zodat je gezellig kan nakletsen over de geslaagde middag. Deelname is gratis. Om voldoende grijpers en zakken te hebben is het wenselijk om je vooraf aan te melden.

Deze activiteit wordt georganiseerd door 'De Rotte Plasticvrij' in samenwerking met de Kieviten, dé wandel-, hardloop- en atletiekvereniging van Lansingerland. Zij vieren dit jaar hun 50-jarig bestaan en hoe kun je dit nu beter vieren dan door het gebied waar je wandelt en loopt schoon te maken!

Programma

Het event is op zaterdag 30 september van 13:30 tot 15:30 uur. De programma onderdelen zijn:

  • Welkom en opening
    In een kort welkomstwoord vertelt de organisatie over het belang van een plasticvrije Bleiswijkse Zoom (en überhaupt plasticvrij). Ze delen hun kennis en expertise en informeren je over de acties die zij en anderen naast het event ondernemen om de plasticsoep op te lossen.
  • Plasticprikken
    Met een bingokaart ga je afval prikken langs de kades en de paden. Al het afval dat van het land wordt gehaald komt immers ook niet meer in het water terecht.

Aanmelden

Ga jij samen met ons aan de slag voor 'de Bleiswijkse Zoom Plasticvrij'? Vul dan het formulier in. Deelname is gratis.

Je kunt je met het formulier tevens aanmelden als 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeur'.

WIST JE DAT...

Dit event onderdeel is van een project genaamd 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs'? Ook al is de Bleiswijkse Zoom niet de Rotte, zijn de wateren wel aan elkaar verbonden. Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. 

Wil jij ook ambassadeur worden? Of wil je meer informatie? Kijk op www.derotteplasticvrij.nl.

Adres

De Bleiswijkse Zoom Plasticvrij

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met De Bleiswijkse Zoom Plasticvrij

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account