24 uur van de Rotte

De 24 uur van de Rotte is de roeimarathon van RV Rijnmond die deel uit maakt van het marathon klassement van de KNRB. Bijzonder is dat je zelf kunt bepalen hoeveel kilometer roeit. Je mag zoveel roeien als je wilt tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagavond 19.00 uur.

Hoeveel kilometers ga jij roeien? 

Je roeit over het prachtige roeiwater van de Rotte tussen ons clubhuis aan de Crooswijksebocht en café Oud Verlaat (15 km vv). Om je prestatie mee te laten tellen voor het marathonklassement moet je minimaal 60 km roeien (4x heen en terug) maar er is geen maximum. In het verleden hebben we gezien dat 95 km geen uitzondering is. Er mag 24 uur geroeid worden, ook ’s nachts, wat een unieke kans biedt om te genieten van de stilte in de nacht of om de zon te zien opkomen tijdens het roeien. Het clubhuis is al die tijd geopend voor een pauze, iets te eten of te drinken. De deelnemers ontvangen een stempelkaart die bij de vereniging en bij café Oud Verlaat wordt afgestempeld om bij te kunnen houden hoeveel kilometer er geroeid is.

Praktische informatie

Roeien is mogelijk in alle boottypen en in alle samenstellingen. Ook wisselende samenstelling of estafette is mogelijk. De prestatie is individueel, iedere deelnemer krijgt een eigen stempelkaart.

Leden van andere verenigingen kunnen een eigen boot meenemen of (afhankelijk van beschikbaarheid) een boot bij ons huren. Op zaterdag om 19:00 wordt het evenement afgesloten met een buffet.

In 2022 vindt de 24 uur van de Rotte plaats van 17 juni 19:00 tot 18 juni 19:00.

Inschrijven

Leden van RV Rijnmond kunnen zich inschrijven met het inschrijfformulier.
De inschrijving voor leden van andere verenigingen verloopt via de site van de KNRB https://knrb.nl/evenementen/kalender.

Voor vragen kun je contact opnemen met de organisatie via 24uur@rvrijnmond.nl.

Adres

Roeivereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC
Rotterdam

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account