28
aug 2022
Plasticvrije wateren in het centrum

Plasticvrije wateren in het centrum

Maritiem Museum
14:30 - 16:30 uur

Kom op zondag 28 augustus naar het Maritiem Museum voor een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. Je gaat namelijk aan de slag voor plasticvrije rivieren in Rotterdam Centrum! Op het programma staat onder meer plasticvissen, plastic prikken en varen. Deelname is gratis. Wel vraagt de organisatie of je jezelf aan wilt melden zodat we rekening kunnen houden met je komst. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door wijkraad Rotterdam Centrum, Gemeente Rotterdam - programma afvalvrije wateren, stichting Plezierrivier de Rotte, Plastic Whale Rotterdam en Green Kayaks. 

Programma

Het event is op zondag 28 augustus van 14:30 tot 16:30 uur. De programma onderdelen zijn:

 • Welkom en opening
  In een kort welkomstwoord vertelt de organisatie over het belang van een plasticvrije rivieren. Ze delen hun kennis en expertise en informeren je over de acties die zij en anderen naast het event ondernemen om de plasticsoep op te lossen.
 • Plasticvissen
  Plastic Whale Rotterdam neemt je mee het water op om plastic te vissen in boten gemaakt van opgeviste plastic flessen en doppen!! Plastic Whale is de eerste plastic fishing organisatie ter wereld. Zij strijden voor plasticvrije wateren wereldwijd en willen bijdragen aan oplossingen voor de plastic soep.
 • Plasticprikken
  Met een bingokaart ga je afval prikken langs de kades. Al het afval dat van het land wordt gehaald komt immers ook niet meer in de rivier terecht.
 • Varen
  Je gaat varen en beleeft zelf dat hoe schoner het water is, hoe fijner het is om te recreëren op het water.

Maritiem Festival

De activiteiten zijn onderdeel van het Maritiem Festival. Het Maritiem Museum organiseert dit jaarlijkse festival. Binnenkort is er meer informatie beschikbaar over dit evenement. Houd daarvoor de website van het Maritiem Museum in de gaten!

Aanmelden

Ga jij ook aan de slag voor plasticvrije rivieren in het centrum? Vul dan het formulier in. Deelname is gratis.

Je kunt je met het formulier tevens aanmelden als 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeur'. Kijk voor de overige activiteiten van het Maritiem Festival op hun website. Het programma is te zien via deze link

WIST JE DAT...

Dit event onderdeel is van een project genaamd 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs'? Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk en de haven de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. 

Wil jij ook ambassadeur worden? Of wil je meer informatie? Kijk op www.derotteplasticvrij.nl.

Adres

Plasticvrije wateren in het centrum
Maritiem Museum, Leuvehaven 1
3011 EA
Rotterdam

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met Plasticvrije wateren in het centrum

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account