27
aug 2023
De Rottemeren Plasticvrij

De Rottemeren Plasticvrij

Zevenhuizen - Eendragtspolder
13:30 - 15:30 uur

Kom op zondag 27 augustus naar Jachthaven Rottemeren voor een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. We gaan namelijk aan de slag voor plasticvrije Rottemeren! Op het programma staat onder meer plasticvissen vanuit een sloep, kajak of sup en plastic prikken langs de oevers. Na afloop staat een drankje klaar zodat je gezellig kan nakletsen over de geslaagde middag. Deelname is gratis. Om voldoende grijpers, zakken en sloepjes, kajaks en sups te hebben is het wenselijk om je vooraf aan te melden.

Deze activiteit wordt georganiseerd door 'De Rotte Plasticvrij' in samenwerking met Jachthaven Rottemeren. 

Programma

Het event is op zondag 27 augustus van 13:30 tot 15:30 uur. De programma onderdelen zijn:

  • Welkom en opening
    In een kort welkomstwoord vertelt de organisatie over het belang van de plasticvrije Rottemeren (en überhaupt plasticvrij). Ze delen hun kennis en expertise en informeren je over de acties die zij en anderen naast het event ondernemen om de plasticsoep op te lossen.
  • Plasticvissen
    Met een sloep, kajak of sup ga je het water op om plastic te vissen dat in het water terecht is gekomen. 
  • Plasticprikken
    Met een bingokaart ga je afval prikken langs de oevers en de paden in de Eendragtspolder. Al het afval dat van het land wordt gehaald komt immers ook niet meer in het water terecht.

Aanmelden

Ga jij samen met ons aan de slag voor 'de Rottemeren Plasticvrij'? Vul dan het formulier in. Deelname is gratis.

Je kunt je met het formulier tevens aanmelden als 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeur'.

WIST JE DAT...

Dit event onderdeel is van een project genaamd 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs'? Ook al is het Hoge Bergse Bos niet de Rotte, zijn de wateren en de natuur wel aan elkaar verbonden. Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. 

Wil jij ook ambassadeur worden? Of wil je meer informatie? Kijk op www.derotteplasticvrij.nl.

Adres

De Rottemeren Plasticvrij
Rottekade 3
2761 EA
Zevenhuizen

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met De Rottemeren Plasticvrij

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account