17
sept 2022
De Rotte Plasticvrij in Ommoord

De Rotte Plasticvrij in Ommoord

Kinderboerderij de Blijde Wei
13:30 - 16:30 uur

Kom tijdens de World Clean Up day, zaterdag 17 september, naar Kinderboerderij de Blijde Wei in Ommoord voor een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. We gaan namelijk aan de slag voor een Plasticvrije Rotte in Ommoord! Op het programma staat onder meer plasticvissen, plastic prikken, varen op de Rotte en het ontdekken van de waterdieren. Deelname is gratis. Meld je vooraf wel aan zodat de organisatie weet dat je komt.

Programma

Het event is op zaterdag 17 september.

Tijden:

  • 13:15 - 14:45 uur
  • 14:00 - 15:30 uur
  • 14:45 - 16:15 uur

DOntdek de dieren die in het water leven, stap op de sloep van Plastic Whale en vis plastic uit de Rotte. De schipper vertelt je alles over de missie van de Rotte Plasticvrij en laat je de bijzondere items zien die eerder uit het water gevist zijn.

Aanmelden

Ga jij samen met ons aan de slag voor 'De Rotte Plasticvrij in Ommoord'? Meld je dan aan via blijdewei@natuurstad.nl of via 010-420 06 09. Deelname is gratis. Vol is vol!

WIST JE DAT...

Dit event onderdeel is van een project genaamd 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs'? Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. 

Wil jij ook ambassadeur worden? Of wil je meer informatie? Kijk op www.derotteplasticvrij.nl.

Adres

De Rotte Plasticvrij in Ommoord
Kinderboerderij de Blijde Wei

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met De Rotte Plasticvrij in Ommoord

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account