29
juni 2022
De Bergse Plas Plasticvrij in Hillegersberg

De Bergse Plas Plasticvrij in Hillegersberg

Steiger Weissenbruchlaan
12:00 - 16:30 uur

Kom op woensdag 29 juni naar de Weissenbruchlaan bij de steiger tegenover Facet in Rotterdam Hillegersberg voor een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. Je gaat namelijk aan de slag voor een Plasticvrije Rotte en Bergse Plas in Rotterdam Hillegersberg! Op het programma staat onder meer plasticvissen, plastic prikken en varen op de Rotte en de Bergse Plas. Na afloop staat een hapje en een drankje klaar zodat je gezellig kan nakletsen over de geslaagde middag. Deelname is gratis, aanmelden verplicht!

Programma

Het event is op woensdag 29 juni van 12:00 tot 16:00 uur. De programma onderdelen zijn:

 • Welkom en opening
  In een kort welkomstwoord vertelt de organisatie over het belang van een plasticvrije Rotte en Bergse Plas (en überhaupt plasticvrij). Ze delen hun kennis en expertise en informeren je over de acties die zij en anderen naast het event ondernemen om de plasticsoep op te lossen.
 • Plasticvissen
  Plastic Whale Rotterdam neemt je mee het water op om plastic te vissen in boten gemaakt van opgeviste plastic flessen en doppen!! Plastic Whale is de eerste plastic fishing organisatie ter wereld. Zij strijden voor plasticvrije wateren wereldwijd en willen bijdragen aan oplossingen voor de plastic soep.
 • Plasticprikken
  Met een bingokaart ga je afval prikken langs de kades. Al het afval
  dat van het land wordt gehaald komt immers ook niet meer in de rivier terecht.
 • Varen
  We gaan varen over de Rotte en beleven zelf dat hoe schoner de Rotte en Bergse Plas zijn, hoe fijner het is om te recreëren op het water.
 • Gezamenlijke afsluiting
  Rond 15.00 komt iedereen terug bij de steiger en wordt er besproken wat er is gevonden. Aansluitend is de afsluitborrel. 

Het programma en de locatie zijn onder voorbehoud.

Aanmelden

Ga jij samen met ons aan de slag voor 'De Bergse Plas Plasticvrij in Hillegersberg'? Vul dan het formulier in. Deelname is gratis.

Je kunt je met het formulier tevens aanmelden als 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeur'

WIST JE DAT...

Dit event onderdeel is van een project genaamd 'De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs'? Het water van de  Bergse Plas stroomt naar de Rotte. Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte  (waaronder de Bergse Plas) schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. 

Wil jij ook ambassadeur worden? Of wil je meer informatie? Kijk op www.derotteplasticvrij.nl.

Adres

De Bergse Plas Plasticvrij in Hillegersberg
Weissenbruchlaan
3054 XM
Rotterdam

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met De Bergse Plas Plasticvrij in Hillegersberg

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account