11
juli 2021
ROTTErdam Experience

ROTTErdam Experience

Crooswijksebocht
15:00 - 16:00 uur

Let op: Fictieve datum. De ROTTErdam Experience wordt feestelijk afgesloten met de onthulling van het gezamenlijke kunstwerk, muziek, hapjes en drankjes. Hierbij is iedereen uitgenodigd om te vieren dat de Dam in de Rotte 750 jaar bestaat! De feestelijke afsluiting is vanaf 15.00 uur.

De ROTTErdam experience

Voorafgaand aan de feestelijke afsluiting wordt samen met Plastic Whale de Rotte schoongemaakt. Plastic Whale is de eerste plastic fishing organisatie ter wereld! Plastic Whale strijdt voor plasticvrije wateren wereldwijd en wil bijdragen aan oplossingen voor de plastic soep. Samen met de kinderen wordt er plastic gevist, in boten gemaakt van opgeviste plastic flessen en doppen!

Ook gaan ze op ontdekkingstocht onder water. Met een gids van NatuurWijs onderzoeken ze welke diertjes allemaal leven in het water. Afhankelijk van welke waterdiertjes ze vangen, kunnen ze bepalen hoe schoon het water in de Rotte nu eigenlijk is. Ook krijgen alle kinderen het ROTTErdam Waterpaspoort. Daarmee kunnen ze zelf de magische waterwereld in en om de Rotte ontdekken.

Samen met Outdoor Valley en het Watersportverbond gaan ze kanoën of zeilen op de Rotte.

Het afval dat de kinderen samen hebben verzameld en gescheiden met Plastic Whale, wordt verwerkt in een gezamenlijk kunstwerk. Vooral het (schone) plastic en ludieke items zullen hiervoor gebruikt worden. Studio ID Eddy gaat de kinderen uitleggen en inspireren over hoe afval gebruikt kan worden om er nieuwe, mooie dingen van te maken. Er zullen materialen aanwezig zijn die de kinderen kunnen gebruiken om iets moois te maken van het afval. Obst & Gemüse voorziet iedereen van een gezonde en duurzame lunch!

Besloten voor kinderen van TOS

Deze dag wordt in samenwerking met TOS georganiseerd en is besloten voor kinderen die zich via TOS aanmelden voor de ROTTErdam Experience. Vanaf 15:00 is het programma vrij toegankelijk!
Ben je enthousiast en wil je zelf ook deze activiteiten ondernemen? Kijk dan eens bij Plastic Whale (plastic vissen) of Outdoor Valley (kanoën en kajakken).

WaterWijzer rond de Rotte

Het event ROTTErdam Experience komt voort uit het project WaterWijzer rond de Rotte van Stichting Plezierrivier De Rotte in samenwerking met Plastic Whale Rotterdam, Stichting NatuurWijs en EKOLOGIKA. Dit event is mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Fonds NME en TOS.

750 jaar dam

de ROTTErdam Experience is één van de evenementen van 750 jaar dam in de Rotte

Adres

ROTTErdam Experience
Kerkhoflaan 145
3034 TC
Rotterdam

Locatie

Contact opnemen

Via onderstaand formulier kan je direct contact opnemen met ROTTErdam Experience

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account