18
sept 2020
Online Bibliotheekcollege 'De longen van Rotterdam'

Online Bibliotheekcollege 'De longen van Rotterdam'

Kijk je mee op vrijdag 18 september van 15.00 – 16.00 uur vanuit je eigen lievelingsstoel naar de officiele opening van 750 jaar dam in de Rotte? Via deze link volg je live het bibliotheekcollege in de Rotterdamse bieb, waar vanwege de maatregelen tegen Covid-19, slechts een klein publiek aanwezig kan zijn. We hebben een mooi programma van een uur samengesteld waarin we de kijker meenemen in 750 jaar dam in de Rotte, met prachtige beelden en speciaal gecomponeerde muziek van Eric Vloeimans in de filmpremière ‘Van oorsprong tot Dam’ en een mooi college door Marinke Steenhuis. We hopen je online te ontmoeten, inloggen kan vanaf 14.50 uur!

Bibliotheekcollege

Waar andere steden duinen of landgoederen net buiten de stad kennen, heeft Rotterdam de polderromantiek van de Rotte en de Schie. Als sublieme groenblauwe route vertelt de Rotte over oude en nieuwe fases in het landschap: over turfgravers en molenaars, over boeren en buitenlui, over schrijvers en schilders, reizigers en musici. Architectuurhistoricus en expert op het gebied van gebiedsidentiteit Marinke Steenhuis brengt de Rotte als personage tot leven, en agendeert het belang van planning en programmering van de longen van Rotterdam.

Het college wordt ingeleid door een filmische dwaaltocht langs de Rotte 'Van oorsprong tot dam', door filmmaker Huub Laurens met muziek van Erik Vloeimans en Jörg Brinkman.

Het bibliotheekcollege is onderdeel van 750 jaar dam in de Rotte en vormt de officiele aftrap van ons vieringsjaar. 

 

Locatie & reserveren

  • Locatie: Bibliotheektheater VOL
  • Online gratis via deze link! Inloggen kan vanaf 14.50 uur.
Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account