Prettiger fietsen en wandelen langs de Rotte, dat is het doel van de werkzaamheden aan de Linker Rottekade in Rotterdam.

Meer groen en ruimte voor fietsers en voetgangers.

De Linker Rottekade krijgt een flinke opknapbeurt. Onder meer vernieuwing van riool en tramsporen. Maar ook komen er bredere fiets-en wandelpaden en meer groen aan de waterkant. Zo loopt en fiets je straks nog prettiger langs dit deel van de Rotte. De aanleg van groen en wandel- en fietsroutes wordt mogelijk gemaakt door het Programma Rivieroevers van Gemeente Rotterdam. Dit is een programma om de rivieren Rotte, Schie en Nieuwe Maas aantrekkelijker te maken. Een van de doelen is meer groen en ruimte voor fietsers en voetgangers. Dat wordt dus nu gerealiseerd op de Linker Rottekade. Dankzij nieuwe oversteekplaatsen wordt de kade beter toegankelijk.

Gereed

De werkzaamheden startte in augustus 2018. Het werk is naar verwachting in april 2019 klaar. Houd de pagina 'Vervanging tramsporen en riool Linker Rottekade' op de website van de gemeente Rotterdam in de gaten voor actuele informatie.

Programma Rivieroevers Linker Rottekade

Programma Rivieroevers Linker Rottekade

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account