Update Varen tijdens Coronacrisis

Varen tijdens de coronacrisis, het kan, maar houdt je aan de regels en houdt rekening met de aangepaste regelgeving en sluis/brugtijden.

Varen tijdens Coronacrisis

  • Aanleggen aan openbare aanlegsteigers is mogelijk met in achtneming van minimaal 1,5 meter afstand.
  • Recreatief verblijf op de haven overdag en ’s nachts is toegestaan met maximale bezetting van 75 % (per 1 juli wordt dit 100%).
  • Mensen met vaste plekken op jachthavens in Rotterdam-Rijnmond mogen weer volledig gebruik maken van hun boot/jacht met vaste ligplaats die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of bij hen in eigendom is, op het moment dat deze voorzien zijn van eigen sanitair. Per 1 juli mogen ook gasten zonder vaste ligplaats en zonder eigen sanitair.
  • Rotterdamse bruggen en sluizen worden bediend met een andere bediening. Zondagen en feestdagen van 09:00 tot 19:00 uur en maandag tot zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur
  • Bruggen en sluizen in Recreatiegebied Rottemeren draaien volgens zomerbediening.
    Houdt er rekening mee dat bij extreme drukte de overheid kan besluiten de parkeerterreinen per direct te sluiten, ook bij de boothellingen

Let op: Waterrecreatie Nederland heeft zo veel mogelijk aangepaste bedienregimes verzameld in een interactieve overzichtskaart. Deze wordt zo nodig elke dag bijgewerkt met het laatste nieuws. Kijk dus altijd even op die site om zeker te zijn van de brug-en sluistijden.

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account