Vang de Rotte in je eigen kunstwerk

Sinds vandaag kun je meedoen aan de bijzondere kunstwedstrijd 'Vang de Rotte' van het Chabot Museum. Laat je inspireren door het nieuwe Land van Chabot en misschien hangt jouw werk straks bij de tentoonstelling ‘Het Rotte Land’ in het Chabot Museum Rotterdam. Je hebt de tijd tot en met 21 april 2021, dus alle kans om jouw favoriete seizoen te vereeuwigen in een kunstwerk. 

Jarenlang keek schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894 — 1949) vanuit zijn huis en atelier uit over de Rotte en de uitgestrekte polders. Inmiddels is het atelier aan de Rotte verdwenen en is de polder volgebouwd. Het ‘Land van Chabot’ is dan wel veranderd, maar als je goed kijkt, krijg je een indruk van het uitzicht dat hem inspireerde tot het maken van prachtige landschapppen in alle seizoenen.

Meedoen aan 'Vang de Rotte'?

Hoe vang jij het landschap van Chabot? Schilderen, dichten, fotograferen, tekenen... Bezoek het Land van Chabot langs de Rotte en laat je creativiteit stromen. Inzenden kan t/m april 2021. Mail (een goede foto van) jouw werk en de titel, techniek en afmetingen, samen met je naam, telefoonnummer, en geboortedatum naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘Vang de Rotte’. Alle inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. De beste werken worden tentoongesteld op diverse plekken langs de Rotte. Er wordt één winnaar gekozen. Dat werk wordt tijdens de tentoonstelling ‘Het Rotte Land’ gepresenteerd in het Chabot Museum Rotterdam. 

Vangst van de maand 

Iedere maand zet het Chabot Museum één werk in het zonnetje via instagram. Houd dus instagram.com/ chabotmuseumrotterdam in de gaten! 

Meer informatie?

Meedoen met de hele klas of tekenclub? Je mag ons altijd e-mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account