Tentoonstelling Het Rotte Land

Een heel museum voor jezelf. In de witte villa van Chabot Museum Rotterdam sta je oog in oog met kunst. In alle rust en hoogstpersoonlijk. Deze winter is er een ode aan de Rotte en het landschap met schilderijen en tekeningen van Henk Chabot (1894-1949). Hij maakte ze in zijn atelier langs de rivier. In de tentoonstelling is er ook plaats voor een blik in de toekomst van het Land van Chabot met kunstenaarscollectief Observatorium. En bewonder een nieuwe tekening in de serie werkkamers van Florette Dijkstra; het atelier van Chabot aan de Rotte. 

 

Land van Chabot

De tentoonstelling belicht het leven en werk van Henk Chabot aan de rivier de Rotte vanuit de verbeelding van drie hedendaagse beeldend kunstenaars uit de omvangrijke schenking van de collectie van Armando aan het Chabot Museum. Florette Dijkstra reflecteert in een serie nieuwe tekeningen op (de plek van) het atelier van Chabot aan de Rotte. Daarnaast tonen Marjolijn van den Assem en Mai van Oers een inspirerende ingang in de wereld van de verbeelding die heerst in het kunstenaarsatelier en gaan daarmee een relatie aan met het werk dat ontstond in het atelier van hun collega Henk Chabot.

 

Panorama Chabot

Kunstenaarsgroep Observatorium verkent in Panorama Chabot mogelijke toekomstscenario’s voor het landschap waar Chabot een groot deel van zijn leven woonde en werkte en dat nu doorsneden wordt door de nieuwe ringsnelweg van Rotterdam. Het uitzicht anno nu vanaf de Rottedijk is een laatste rest horizon binnen de stadsgrenzen. Waar de schilder Henk Chabot landerijen, rivier en wolkenluchten schilderde, is een snelwegtunnel in aanleg.Een pleidooi voor een beschermd vergezicht als eerbetoon aan de kunstenaar. 

 

Reserveren verplicht (max. 6 pers. / half uur)

Museumpark 11, Rotterdam -chabotmuseum.nl

Adres

Chabot Museum
Museumpark 11
Rotterdam
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account