Rondje Kunst Rottemeren

Rondje Kunst Rottemeren

De brede veenstroom van vroeger is nu een hoogliggend watertje. Langs de oevers ervan is het heerlijk toeven. Maar niet alleen de Rotte kenmerkt dit unieke en veelzijdige natuurgebied. Ook de Zevenhuizer Plas en de diverse bossen geven recreatiegebied Rottemeren kleur. De zes deelgebieden hebben elk hun eigen karakter. Je kan er heerlijk sportief bezig zijn of juist ontspannen genieten van de natuur en de vele soorten broedvogels.

Fietsend of wandelend leer je het gebied goed kennen. Er zijn diverse goede fiets- en wandelpaden. Ga je er graag opuit en ben je ook nog benieuwd naar de kunst en cultuur in het gebied? Dan maakt een ‘rondje kunst’ je tocht extra leuk!

Het Recreatieschap Rottemeren, de 'eigenaar' van de route, geeft beeldende kunst al jaren een belangrijke plaats in het recreatiegebied. Kunst inspireert, geeft sfeer en wekt gevoelens op. Het stimuleert het vrije denken en kan een andere belevingswaarde toevoegen aan het gebied. Kunst kan groots en verwarrend, prikkelend en ontregelend zijn. Recreëren ofwel vrijetijdsbesteding betekent voor iedereen iets anders en heeft vele gezichten. Een daarvan is het beleven van kunst!

Dit ‘rondje kunst’ bestaat uit een fraaie fietsroute van 26 km en een evenzo mooie wandelroute van 5,5 km door het bos- en waterrijke recreatiegebied Rottemeren. De route leid je langs diverse kunstuitingen en kunstgerelateerde objecten en locaties in het gebied. In het routeboekje vind je leuke en interessante informatie over die kunstuitingen en bezoekadressen van o.a. galerieën en exposities die je onderweg tegenkomt. Veel plezier met uw ontdekkingstocht!

Klik hier om het routeboekje te downloaden.

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account