Tentoonstelling 750 jaar Rotte | dam

Tentoonstelling 750 jaar Rotte | dam

Let op: Deze tentoonstelling is niet meer te zien. We kijken terug op een succesvolle tentoonstelling van september tot en met december 2020 in Museum Rotterdam. We danken het museum voor de fijne samenwerking!

In 2020 bestaat de dam in de Rotte 750 jaar en viert Archeologie Rotterdam (BOOR: Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam) zijn 60-jarig bestaan. Deze feestelijke mijlpalen vormen de aanleiding voor Museum Rotterdam om in samenwerking met Archeologie Rotterdam de tentoonstelling 750 jaar Rotte | dam te organiseren.

Topstuk de Punter

Topstuk hierin is een punter, die 750 jaar geleden is gebruikt bij het sluiten van de dam in de Rotte en bij archeologisch onderzoek in 1991 is aangetroffen. Het aanleggen van de dam, met daarin sluizen met automatisch functionerende deuren, was een knap staaltje innovatie. Met de aanleg van de dam ontstond Rotterdam, een stad die zou uitgroeien tot wereldhaven.

Vanaf 5 september

De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 5 september 2020 in Museum Rotterdam. Dit kan tijdens de reguliere openingstijden van het museum. Kijk voor meer informatie op: 

https://museumrotterdam.nl/tentoonstellingen/750-jaar-rotte-dam

750 jaar dam

De Tentoonstelling '750 jaar Rotte | dam' is onderdeel van het programma aan activiteiten en evenementen van 750 jaar dam in de Rotte

Adres

Museum Rotterdam
Rodezand 26
3011 JP
Rotterdam

Locatie

Terug naar overzicht
Activiteiten
Kalender
Op de kaart
Bucketlist
Mijn account